Nieuws

 • SIG verhuist shop van Den Bosch naar Waalwijk 2-2-2023

  Kansen voor de toekomst

  SIG Benelux verhuist haar shop in afbouwmaterialen van Den Bosch naar de locatie van het hoofdkantoor aan de Industrieweg in Waalwijk. Managing director Louis van Wijck stelt dat dit voor de hand ligt, gezien de huidige marktsituatie en het potentieel en vooral omdat de shop dan dicht op het (binnenkort centrale) magazijn in Nederland opereert. ‘Het is de meest logische keuze als we kijken naar ons netwerk van shops in Nederland. Daarbij vergroot dit de kans op een gezonde toekomst voor SIG aanzienlijk.’ Niet alleen de shop in Den Bosch, ook het distributiecentrum in Nieuwegein verhuist naar de Industrieweg in Waalwijk, om op die manier een goed geoutilleerd en efficiënt centraal magazijn te creëren.

 • Kooltherm isolatie van Kingspan 2-1-2023
 • Inventarisatie 2022 6-12-2022
 • FEESTDAGEN 2022/2023 25-11-2022
  Image title
 • Prijswijzigingen 2022 30-8-2022
  Door de gestegen loon-, grondstof-, verpakkings- en logistieke kosten en de toegenomen inflatie verwacht SIG Technische IsolatieSpecialist dat de prijzen ook in het komende kalenderjaar zullen stijgen. Van onze eerste leveranciers hebben we al prijsstijgingen ontvangen. 
 • Openingstijden tijdens de bouwvak 2022 23-5-2022
  Image titleDe bouwvak komt eraan. Dit is een periode waarin u misschien geniet van vakantie, maar het kan ook zijn dat u ‘gewoon’ in bedrijf blijft. Op SIG Technische Isolatiespecialist kunt u in ieder geval rekenen. Wij staan ook tijdens de bouwvakperiode voor u klaar. 

 • Opening SIG Leiden 6-5-2022
  Image title
 • Tour de leverancier - SIG Benelux 29-4-2022
  Image title
 • Feestdagen in het voorjaar 2022 6-4-2022

  Tijdens de feestdagen in april, mei en juni is SIG Technische Isolatiespecialist gesloten.
  Alle overige dagen zijn wij u graag -tijdens onze normaleopeningstijden -van dienst.

  Heeft u vragen over onze openingstijden of producten, neemt u dan contact op met uw vaste contactpersoon bij SIG Technische Isolatiespecialist.

  Wij wensen u fijne dagen en zien u graag terug!

 • Promat: partner in passieve brandpreventie 24-1-2022
  Een interview met Henk Winkels, Area Salesmanager bij Promat. Winkels is inmiddels maar liefst twintig jaar werkzaam bij Promat. ‘Het mooie van ons vak is dat we fungeren als vraagbaak voor bouwkundige brandpreventie en mensen van een goede en geteste oplossing kunnen voorzien. Het werk is veelzijdig. We streven altijd naar een goed eindresultaat.’
 • Niet geopend wegens inventarisatie 4-1-2022
  Image titleDeze maand vindt de inventarisatie plaats in onze vestiging Leiden. Dat betekent dat u te maken heeft met aangepaste openingstijden. Natuurlijk is het altijd mogelijk een bestellingte plaatsen in de SIG webshop, houd u er dan wel rekening mee dat u de bestelling op 7 januari niet kunt ophalen in uw SIG shop Leiden. 
 • Corona 19-12-2021

  Tijdens de lockdown blijven onze vestigingen open. SIG isnamelijk een zakelijke groothandel.
  Check vooraf wel onze openingstijden tijdens de feestdagen.

  Alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM blijven gelden.

 • Sluiting Feestdagen 2021 22-11-2021
  Image title
  De feestdagen staan weer voor de deur. Een bewogen jaar dat wederom gedomineerd is door de COVID-19 pandemie. Ongetwijfeld zal deze pandemie zakelijk en/of privé invloed hebben gehad op uw doen en laten in het afgelopen jaar. Een jaar dat nu op het punt staat te worden afgesloten. Wij hopen samen met u een succesvol 2022 tegemoet te gaan waarin persoonlijk en zakelijk succes bereikt wordt. 

  De decembermaand betekent voor SIG Technische Isolatiespecialist een aantal dagen sluiting rondom de feestdagen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 

 • Aangescherpte Corona regels 16-11-2021
  Image title
 • Even voorstellen: Jürgen Pellaers 28-10-2021

  Jürgen is 49 jaar oud en zoals hij het zelf zegt ‘stilletjesaan het aftellen naar de 5’. Vanaf 2016 is hij werkzaam bij Isolatec, waar hij  sinds 2020 hoofd Binnendienst is. ‘Het is een boeiende, heel afwisselende job  in een bloeiend bedrijf. Elke dag is er wat nieuws te beleven op de werkvloer.  Ook de constructieve samenwerking met mijn Nederlandse collega’s is een  absoluut voordeel van mijn baan. Ik heb dan ook nooit spijt gehad van mijn  keuze voor dit bedrijf.’

 • Nieuws uit Nijmegen 18-10-2021
  Image title
 • Prijswijzigingen 2021 15-10-2021
  Door de gestegen loon-, grondstof-, verpakkings- en logistieke kosten en de toegenomen inflatie verwacht SIG Technische IsolatieSpecialist dat de prijzen ook in het komende kalenderjaar zullen stijgen. Van onze eerste leveranciers hebben we al prijsstijgingen ontvangen. 
 • Verhuizing Leiderdorp 11-10-2021
  Image title
  Vanaf maandag 18 oktober bent u van harte welkom aan de Nieuwenhuizenweg 21, 2314 XP in Leiden! Wij laten u graag ons nieuwe pand zien, onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers. Onze prachtige nieuwe vestiging ligt op bedrijventerrein Roomburgpark. Het bedrijvenpark ligt aan de rand van Leiden, pal naast de rijksweg A4 (Amsterdam - Rotterdam) en de N11 (die aansluit op de A12).  Er is volop (gratis) parkeergelegenheid rondom het pand. Wij zijn elke dag geopend van 05:30 tot 17:30.

 • Verhuizing Leiderdorp 11-10-2021
  .
 • Rockwool: gepland onderhoud aan haar productielijn 12-9-2021
  Rockwool heeft ons zojuist geïnformeerd over gepland onderhoud aan haar productielijn. Dat heeft gevolgen als het gaat om bestel- en levertijden.Hier ziet u wat de consequenties zijn per product.
 • Even voorstellen: Rob Langendam 1-7-2021
  Sinds 1 mei is Rob Langendam commercieel manager bij Technische IsolatieSpecialist. Naast zijn privéleven, waarin hij gelukkig getrouwd is met Gina, studerende kids heeft en houdt van sporten en elke winter skiën, verheugt hij zich op de uitdagingen bij SIG Technische IsolatieSpecialist. 
 • Openingstijden tijdens de bouwvak 2021 18-6-2021
  Image title
  De bouwvak komt eraan. Dit is een periode waarin u misschien geniet van vakantie, maar het kan ook zijn dat u ‘gewoon’ in bedrijf blijft. Op SIG Technische Isolatiespecialist kunt u in ieder geval rekenen. Wij staan ook tijdens de bouwvakperiode voor u klaar. 

 • Rockwool aangepaste levertijden 1-6-2021
  Wegens grote drukte hanteert Rockwool voorlopig aangepaste levertijden. Om leveringen in goede banen te leiden, verzoeken wij u bij de grotere onderhoudswerken & projecten rekening te houden met onderstaande aangepaste leverdatums.

 • Louis van Wijck business development directeur SIG Benelux 17-5-2021
  Per 1 juni 2021 wordt Louis van Wijck, oprichter van Wij©ks Afbouwmaterialen, Business Development directeur bij  SIG Benelux, marktleider in specialistische afbouwmaterialen en technische isolatie. Dat dit een weloverwogen keuze is blijkt uit zijn motivatie: ‘De keuze voor SIG is voor mij logisch. SIG kiest namelijk onvoorwaardelijk voor specialisme. Specialisme in droge en natte afbouw en technische isolatie. Bovendien wil het bedrijf investeren in deze markt. Dit sluit volledig aan bij mijn ambitie. Een ambitie die nooit anders is geweest sinds ik begon met Wij©ks Afbouwmaterialen. Ik pas dan ook goed bij de strategie en de waarden waar SIG voor staat. Ik herken me in de visie van de marktleider in de Benelux, namelijk het versterken van de klantrelatie, het vergroten van de lokale betrokkenheid en het delen van kennis en expertise. Ik ga met heel veel plezier aan de slag.’

 • De mensen achter SIG Technische IsolatieSpecialist - Joeri van der Schrier – 7-5-2021

  Één van onze mensen is Joeri van der Schrier. Joeri is accountmanager bij SIG Technische IsolatieSpecialist en woont in Sassenheim samen met zijn vriendin en twee zoons. Hij denkt graag in oplossingen en haalt hier veel werkplezier uit. Voor de klant wil Joeri een relatie zijn waarbij ze terecht kunnen als er problemen zijn. Precies wat SIG belangrijk vindt!

 • Sluiting Feestdagen 2021 16-3-2021
  Image title
  De feestdagen staan weer voor de deur. Dit betekent voor SIG Technische IsolatieSpecialist een aantal dagen sluiting. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 

  Heeft u vragen over onze beschikbaarheid tijdens deze periode of kunnen wij u ergens anders mee helpen, laat het ons dan weten via uw vaste contactpersoon.

  Wij helpen u graag!  
 • Productiestop Rockwool 24-2-2021

  In maart/april 2021 heeft Rockwool aangepaste bestel- en levertijden i.v.m. gepland onderhoud aan hun productielijnen. Om dit in goede banen te leiden, verzoeken zij om rekening te houden met onderstaande aangepaste indien data:

 • De mensen achter SIG Technische IsolatieSpecialist - Lukasz Wach – 18-2-2021

  Eén van onze mensen is Lukasz Wach. Lukasz is 10 jaar geleden naar Nederland gekomen en woont nu in Waalwijk. Hij werkt al sinds 2011 bij SIG. Typisch Lukasz is dat hij ondernemend is, graag nieuwe dingen leert en heel loyaal is. Laat dat nou perfect bij SIG passen!

 • Een project onder de aandacht Tripolis 20-1-2021
  Voor het project ‘Tripolis’ aan deAmsterdamse Zuidas verzorgt één van onze klanten, DomstadIsolatietechniek B.V. uit Utrecht, de isolatie. Tripolis is eenmonumentaal complex aan de A10 en wordt herontwikkeld tot een bruisendestadscampus. De herontwikkeling zal in 2022 voltooid zijn.
 • De mensen achter Isolatec - Ivano Tedeschi – 19-1-2021

  Ivano Tedeschi werkt als magazijnier bij Isolatec in Hasselt (onderdeel van SIG Benelux). Ivano is ontzettend leergierig, gemotiveerd en hij wil altijd vooruit. Sinds 6 jaar werkt Ivano bij Isolatec onder leiding van Eddy de Paus. De twee kennen elkaar al 16 jaar, hun geschiedenis begon bij Ford Genk.

 • Wij blijven open 14-12-2020

  Onze vestigingen blijven open. Dit betekent dat er voor jou niets verandert en dat we jou volgens reguliere openingstijden graag blijven helpen. SIG Technische IsolatieSpecialist is een groothandel (BtB) en daarom mogen we open blijven.

  Alle veiligheidsvoorschriften van het RIVM blijven gelden.
 • De mensen achter SIG Technische IsolatieSpecialist - Arjan Rosenbrand – 30-11-2020

  Al 38 jaar werkt Arjan Rosenbrand bij SIG Technische IsolatieSpecialist (onderdeel van SIG Benelux). Hij heeft collega’s zien komen en gaan enhij heeft SIG Technische IsolatieSpecialist zien groeien en veranderen. Sinds dit jaar werkt Arjan op de afdeling verkoop binnendienst in Waalwijk waar hij zijn ervaringontzettend goed kan inzetten. Voor klanten en collega’s. 

 • Sluiting Feestdagen december 2020 25-11-2020
  Image title
  De feestdagen staan weer voor de deur. Een bewogen jaar dat gedomineerd is door de COVID-19 pandemie. Ongetwijfeld zal deze pandemie zakelijk en/of privé invloed hebben gehad op uw doen en laten in het afgelopen jaar. Een jaar dat nu op het punt staat te worden afgesloten. Wij hopen samen met u een succesvol 2021 tegemoet te gaan waarin persoonlijk en zakelijk succes bereikt wordt. 

  De decembermaand betekent voor SIG Technische IsolatieSpecialist een aantal dagen sluiting rondom de feestdagen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent. 


 • Langere levertijden Rockwool ProRox PS960 22-10-2020

  Door een toename van het aantal bestellingen en de aangescherpte Corona-maatregelen zijn de toe levertijden van Rockwool op deProRox PS960 licht opgelopen naar 1 à 2 weken.

 • 15.000 m2 hoofdkantoor en distributiecentrum Waalwijk 9-10-2020
  Image title
  Met trots kunnen wij nu aan iedereen vertellen dat SIG Benelux vanaf het 2e kwartaal van 2021 gevestigd zal zijn aan de Industrieweg in Waalwijk. Onze verhuizing is een belangrijke stap naar de toekomst van SIG Benelux. Een toekomst waarin we nog meer groeien en klaar zijn om op een moderne manier te werken. Een manier die recht doet aan onze medewerkers, klanten en leveranciers.

 • Rockwool aangepaste levertijden 14-8-2020
  Wegens een lijnstop van enkele van de Rockwool productielijnen in Roermond zijn er aangepaste bestel- en levertijden in augustus en september 2020 voor enkele producten. 

  U kunt  onderstaande producten bestellen t/m maandag 17 augustus 2020 12.00 uur. Hierbij geldt wel, hoe eerder, hoe beter. Voor grote projecten willen wij u verzoeken ons zo spoedig mogelijk te informeren, zodat wij hierop kunnen anticiperen.
 • Nieuw: Rockwool Conlit Fire Mat 31-3-2020
  Rockwool Conlit Fire Mat

  Rockwool introduceert een nieuw product, speciaal ontwikkeld voor het brandwerend bekleden van ronde metalen luchtkanalen. De onbrandbare steenwol gaasdeken is aan 1 zijde voorzien van zwarte bekleding en gegalvaniseerd gaas. De achterzijde is onbekleed. Bij Conlit Fire Mat EI 30 is een brandwerendheid tot 30 minuten gegarandeerd en bij Conlit Fire Mat EI 60/90 een brandwerendheid tot 90 minuten. Conlit Fire Mat biedt brandwerende, akoestische en thermische isolatie in één! 

  Voor meer informatie kunt u het technisch productblad downloaden of neem contact op met uw contactpersoon bij SIG Technische IsolatieSpecialist.


 • Beschikbaarheid materialen i.v.m. Coronacrisis 31-3-2020
  We zijn continu in contact met onze leveranciers en op basis van de huidige informatie verwachten we dat veruit de meeste leveranciers u nog gewoon van de benodigde materialen kunnen bijven voorzien.

  Er zijn op dit moment twee leveranciers waar we verwachten dat er mogelijke tekorten kunnen ontstaan als gevolg van de coronacrisis. SIG Technische IsolatieSpecialist doet er uiteraard alles aan om mogelijke leveringsproblemen te voorkomen en kan u te allen tijde een alternatief bieden, neem contact met ons op als u advies nodig heeft.

  In dit bericht zullen wij per leverancier aangeven voor welke producten er mogelijk leveringsproblemen kunnen ontstaan.

 • Leveringen Rockwool TI mogelijk vertraagd 27-3-2020
  Rockwool heeft ons laten weten dat de voorraad grondstoffen voor de productie van hun TI producten op dit moment voldoende is om mogelijke leveringsproblemen vanwege de Coronacrisis te voorkomen. Toch kan het voorkomen dat sommige producten moeilijk of tijdelijk niet meer leverbaar zijn.

  De gezondheid en veiligheid van medewerkers is ook bij Rockwool topprioriteit en er wordt gewerkt met extra veiligheidsmaatregelen. Mochten er desondanks toch productielijnen tijdelijk worden stilgelegd dan biedt SIG Technische IsolatieSpecialist voldoende alternatief aanbod. 

  Leveringen LF970

  Op dit moment heeft Rockwool Technical Insulation problemen met het leveren van de LF970. We zijn nog in afwachting van verdere berichtgeving hieromtrent, zodra we meer weten zullen we u hierover informeren.

  Aangepaste levertijden vanwege onderhoud productielijn Roermond
  Wegens gepland onderhoud aan een van de Rockwool productielijnen in Roermond zijn er aangepaste bestel- en levertijden in april 2020 voor onderstaande producten. 

  Producten ProRox PS960 - alleen GO*
  810 – alleen B3*
  Teclit PS200 – alleen B3*

 • Gewijzigde levertijden Rockwool in maart en april 5-3-2020
  Wegens een lijnstop van één van de Rockwool productielijnen in Roermond zijn er aangepaste bestel- en levertijden in maart-april 2020 voor enkele producten. 

  U kunt uw bestelling t/m woensdag 25 maart 12.00 uur doorgeven. Vanaf maandag 20 april geldt weer de reguliere levertijd. Wij verzoeken u hier rekening mee te houden.

 • Rockwool breidt assortiment ProRox uit 10-12-2019


  Rockwool heeft enkele wijzigingen aangekondigd in hun ProRox assortiment. Nieuw is o.a. de ProRox SL 550, een sterke plaat voor tankdaken en de ProRox  WM 951, 961 en 971* met WR-Tech, een geavanceerde Water Repellency Technology, gebaseerd op een uniek, waterafstotend bindmiddel om de effecten van corrosie onder invloed van isolatie(CUI) te verminderen.

  Ook zullen enkele producten uit het ProRox assortiment verdwijnen. 
 • Prijswijzigingen 2020 15-11-2019
  Door stijgende prijzen op de markt is SIG Technische IsolatieSpecialist genoodzaakt om per 1 januari 2020 prijsverhogingen door te voeren in verschillende productgroepen. Inmiddels hebben we van de eerste leveranciers al vooraangekondigde prijswijzigingen* ontvangen voor het eerste kwartaal van 2020. 

  Je vindt ze in onderstaand overzicht. Zodra er nieuwe wijzigingen worden aangekondigd door leveranciers dan zullen we het overzicht bijwerken.
 • Mulcol kondigt prijsverhogingen aan 5-9-2019
  Mulcol Multicollar SlimMulcol International heeft prijswijzigingen aangekondigd voor enkele van haar producten.  Met ingang van 1 september 2019 zullen de onderstaande producten de volgende prijswijzigingen ondergaan:
  • Multitherm Bandage: + 9%
  • Multicollar Slim: + 7%

 • Technische IsolatieSpecialist tijdens Bouwvak gewoon open! 8-7-2019
  SIG Technische IsolatieSpecialist blijft tijdens de bouwvak gewoon open volgens de normale openingstijden. Onze vestiging in Waalwijk is dagelijks open van 8.00 - 17.00 uur. De vestiging Leiderdorp is dagelijks open van 6.00 - 17.00 uur.

  Leveranciers gesloten in zomer
  Enkele leveranciers zullen wel tijdens de zomerperiode sluiten:
  Mulcol sluit de deuren in week 31 en 32. In de week ervoor kan nog t/m donderdag besteld worden.

  Zodra wij van meer leveranciers te horen krijgen dat zij tijdelijk sluiten in de zomer zullen we dat op deze pagina vermelden. • Promat Handboek Bouwkundige Brandpreventie 11.0 nu beschikbaar 8-7-2019

  Het Promat Handboek is al decennialang een belangrijke speler in de bouwwereld. Het Handboek 11.0 is met zorg samengesteld en biedt weer talloze onderbouwde en geteste oplossingen. Ook is er de Promat Handboek app, voor nog meer gebruiksgemak. 

 • Kennis is Kracht netwerkavonden i.s.m. Promat 16-5-2019

  SIG Technische isolatiespecialist organiseert speciaal voor relaties een bijzonder netwerk event 'Kennis is Kracht'.
  Samen met producent Promat zal SIG kennis, ervaring en nieuwe inzichten met u delen.

  Kortom een avond waarin we u zullen voorzien van “nieuwe” mogelijkheden van Promat en SIG.
 • Armaflex Adhesive 520-lijm weer volgens oud vertrouwd recept 19-4-2019


  Eind 2018 bracht Armacell een vernieuwde Adhesive 520-lijm op de markt met als doel om sommige prestaties van het product te verbeteren. Al gauw na de lancering van deze nieuwe lijm werd helaas duidelijk dat deze niet aan de verwachting voldoet van de eindgebruikers.

  Op basis van de feedback die Armacell kreeg is besloten om de voorheen aangeboden Adhesive 520-lijm (de oude versie) weer te gaan produceren en de verkoop van de nieuwe versie te stoppen. 


 • Catalogus Armacell beschikbaar als e-paper 16-4-2019
  De catalogus van het volledige assortiment van Armacell is nu online beschikbaar als e-paper. Hiermee kunt u gemakkelijk door de catalogus bladeren, gewoon in uw browser.

  Klik hier om de e-paper van de catalogus te bekijken.

  Wilt u inzage in de bruto prijzen van de Armacell producten? Deze kunt u vinden op de pagina 'Bruto Prijslijsten'. Hiervoor heeft u wel een klanten login nodig.

  Nog geen login? Vraag deze dan hier aan.


 • 15.000 strekkende meter leidingisolatie voor nieuw distributiecentrum 12-4-2019
  Image title
  Voor een nieuw distributiecentrum dat momenteel gebouwd wordt in Hoogvliet heeft SIG Technische Isolatiespecialist 15.000 strekkende meter leidingisolatie geleverd. Accountmanager Joeri van der Schrier was verantwoordelijk voor de uitdagende logistieke opdracht in samenwerking met Kingspan.
 • Productblad ABsound Sonocool Mat vernieuwd 12-4-2019


  Absound SonoCool Mat is een geluiddempend materiaal op basis van de sandwich ‘ALU-EPDM-SCHUIM’. De mat heeft uitstekende luchtgeluidsisolatie, gunstige contactgeluidisolatie en is eenvoudig te verwerken.

  Toepassing

  De ABsound Sonocool Mat is ideaal voor het isoleren van standleidingen, horizontale of liggende leidingen c.q. kanalen, bochten en T-stukken in de utiliteitsbouw, kantoren en woongebouwen. Ook voor kunststofleidingen is een dergelijke isolatie effectief, omdat het afgestraalde geluid met name hoogfrequent domineert.


 • Gratis training Mulcol Datamanager 12-3-2019
  Gratis training Mulcol Datamanager
  De Mulcol Datamanager, een digitaal logboeksysteem is sinds het begin van dit jaar online. De Datamanager is speciaal ontwikkeld voor adviseurs, beheerders en applicateurs om eenvoudig projecten te inventariseren en aanpassingen direct te verwerken.  Op deze manier heeft men altijd een gedetailleerd inzicht in de brandwerende afdichtingen binnen gebouwen.

  Om de verschillende marktpartijen op de juiste manier met het systeem te laten werken, organiseert Mulcol twee keer per maand een training. Via de website is het mogelijk in te schrijven voor een middag- of ochtendprogramma. De eerstevolgende mogelijkheid is op dinsdag 26 maart tussen 13:00 en 16:00.
 • Wijzigingen in Armacell assortiment 12-3-2019
  Wijzigingen in Armacell assortiment
  Armacell heeft enkele wijzigingen aangekondigd binnen verschillende productgroepen. Enkele artikelen zullen kleine wijzigingen ondergaan en van andere producten wordt de inhoud van de dozen aangepast. 


 • Productie en distributie 3M Venture Tape verhuisd naar VS 12-3-2019
  Productie en distributie 3M Venture Tape verhuisd naar VSOnze leverancier 3M heeft ons bericht over het feit dat de productie en distributie van Venture Tape verplaatst wordt van Europa naar de Verenigde Staten van Amerika.

  Het gevolg hiervan is oplopende levertijden en aanzienlijke prijsstijgingen. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de verhoging precies gaat zijn.
 • Nieuwe brandwerende afdichting van Promat 7-12-2018

  Een probleem bij het brandwerend afdichten van elektrakabels die door een brandwerende wand gaan is dat er vaak kabels bij moeten. Deze mutaties beschadigden de afdichting die dan weer gerepareerd moet worden met kosten als gevolg. Met de PROMASTOP®-IM Box van Promat is dit verleden tijd.
 • Sluitingstijden rond Kerst en Oud & Nieuw 27-11-2018

  In verband met Kerst en Oud & Nieuw zijn de vestigingen van SIG Technische IsolatieSpecialist gesloten van maandag 24 december 2018 t/m dinsdag 1 januari 2019. 

  Op woensdag 2 januari zijn alle vestigingen weer geopend. 

  Wij wensen u fijne feestdagen!

 • Transporttarieven 2019 19-11-2018
  Image title
  Ook bij Technische IsolatieSpecialist merken we dagelijks dat de transportsector onder grote druk staat. De toenemende personeelskosten, brandstofprijzen en eisen op het gebied van milieu leiden tot een stijging van de logistieke kosten. Daarnaast is het aantal leveringen per locatie toegenomen en wordt het dagelijks drukker op de weg. De verwachting is dat dit in de toekomst zeker niet minder zal worden.

  Om de kwaliteit en continuïteit van onze logistiek te waarborgen, zijn wij daarom genoodzaakt om onze tarieven aan te passen.  
 • Thermische isolatie in industrie en utiliteit, goed voor het milieu en uw portemonnee 2-11-2018
  CO2
  Als de CO2-uitstoot niet aangepakt wordt zal de temperatuur op aarde tussen 2030 en 2052 met 1,5 graden Celsius stijgen. Volgens het Intergouvernementele Plan tegen Klimaatverandering (IPCC) van de Verenigde Naties zal dat enorme gevolgen hebben. (bron: nu.nl)

  Wanneer de temperatuur met 1,5 graden stijgt, heeft dat verstrekkende gevolgen voor het klimaat en de mensheid, stelt de VN in het rapport. Om de temperatuur niet te veel te laten stijgen, zijn volgens de organisatie "verstrekkende en niet eerder vertoonde veranderingen nodig". De CO2-uitstoot moet in 2030 zo'n 45 procent lager uitvallen dan de uitstoot in 2010.

 • Assortiment Paroc HVAC uitgebreid 2-11-2018
  Image title
  De HVAC-systemen in gebouwen vervullen vele rollen. De oplossingen van PAROC voor HVAC bestaan onder meer uit onbrandbare en energiezuinige isolatie voor alle onderdelen van het HVAC-systeem zoals verwarmingsbuizen, waterleidingen, rookkanalen en ventilatiekanalen.

  SIG Technische IsolatieSpecialist heeft het assortiment van Paroc HVAC sinds kort uitgebreid. Standaard hebben wij nu een flink aantal Paroc HVAC producten op voorraad.
 • 6 tips om uw (water)leidingen te beschermen tegen vorstschade 2-10-2018


  Bevroren leidingen kunnen voor veel ongemak, schade en onvoorziene kosten zorgen. Schade aan waterleidinginstallaties komt vooral voor bij plotselinge vriestemperaturen van -5° Celsius of lager, maar ook bij langdurige perioden van lichte of matige vorst.

  Voorkomen is beter dan genezen, onze leverancier WebHeat is specialist in tracing en elektrische leidingverwarming en helpt u graag om (water)leidingen vorstvrij te houden.

 • Aanpassing levertermijn glaswolproducten Isover 14-9-2018
  Image title
  In verband met de aantrekkende markt en de grote vraag naar isolatieproducten heeft onze leverancier Isover moeten besluiten om een aanpassing door te voeren op de levertermijn. Glaswolproducten die normaal gesproken met 3 werkdagen geleverd werden, hebben sinds half augustus een levertermijn van 10 werkdagen.

  Voor welke producten geldt dit? 
  - Isover CLIMCOVER Lamella Fix: 25 mm
  - Isover CLIMCOVER Lamella: 25, 30 en 50 mm
  - Isover CLIMLINER SLAB 602: 25, 50 en 100 mm
  - Isover TECH Slab 2.0: 50 mm
  - Isover TECH Loose Wool
 • Pallets Paroc gaasdekens van 18 naar 21 pakken 13-7-2018
  Image titleVanaf 1 augustus 2018 levert Paroc haar gaasdekens op pallets van 21 pakken i.p.v. 18 pakken. 

  In 1 pak zitten 2 rollen bij een breedte van 500 mm en 1 rol bij een breedte van 1000 mm.

  Via deze link vindt u een overzicht met de details over de nieuwe pallets. • Assortimentsuitbreiding passieve brandveiligheid bij SIG 10-7-2018


  SIG Technische Isolatie breidt met een nieuwe vertegenwoordiging het gamma brandwerende oplossingen uit. Na Promat, maken nu ook de producten van Mulcol deel uit van het SIG ­assortiment. De nieuwe accountmanager Robin Middel is sinds 1 april 2018 aangesteld om de Nederlandse applicateur, isolatiebedrijven en aannemers op het gebied van systeemkeuze en uitvoering met advies terzijde te staan. 

  Lees hier het volledige artikel uit het Isolatie Magazine van juli 2018


 • Lijnstop productie Rockwool Searox en Flexorock 1-7-2018
  Wegens een lijnstop van de Rockwool productiefaciliteiten in Denemarken zijn er aangepaste bestel- en levertijden in juli en augustus voor onderstaande producten. Bestellingen ná 4 juli zullen mogelijk pas in de tweede helft van augustus geleverd kunnen worden.

  De meest voorkomende producten houden we op voorraad.

  Rockwool Flexorock
  ProRox SL970 25mm
  SeaRox SL340, LM900 ALU, SL480, MA720 ALU, SL620 25mm, WM640, SL640, WM660, SL660, FB6000, SL720, FM6000.

 • SIG Technische IsolatieSpecialist verwerft dealership voor Mulcol 12-6-2018

  SIG Technische IsolatieSpecialist is dealer geworden van de brandwerende producten van de Zeeuwse producent Mulcol. “Met deze uitbreiding is ons aanbod in passieve brandwering nog completer geworden en kunnen wij onze klanten nog beter een passend advies geven. De producten van Mulcol zijn montagevriendelijk, effectief en van uitstekende kwaliteit” aldus Robin Middel, brandveiligheid expert bij SIG Technische IsolatieSpecialist.

  Sliman Azougagh van Mulcol over de samenwerking: "Mulcol International heeft in SIG Technische Isolatiespecialist een betrouwbare partner gevonden om haar innovatieve, effectieve en montagevriendelijke oplossingen te distribueren. Vanaf medio 2018 is het SIG-assortiment aangevuld met het Mulcol portfolio waarmee ze haar klanten nóg beter kan bedienen op het gebied van passieve brandpreventie." 
 • Productiestop Isover in zomerperiode 5-6-2018

  In verband met de aankomende zomerperiode heeft Isover productiestops aangekondigd voor haar verschillende productielijnen.

  Houd daarom bij het plaatsen van uw orders rekening met onderstaande data. 

  Productie Denemarken
  - TECH CC Crimped Roll 2.0
  - CLIMCOVER Lamella P (GU/VP)

  De geplande productiestop is van 16 juli t/m 3 augustus. Orders dienen uiterlijk 20 juni te zijn geplaatst.

 • Prijswijzigingen 2018 (update) 5-6-2018
  Van diverse leveranciers ontvangen wij prijswijzigingen. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leveranciers hebben ontvangen en gelden (indien niet anders vermeld) voor het gehele assortiment van de betreffende leverancier.

 • Netwerk event 'Kennis is Kracht' 1-6-2018
  Image title
  SIG Technische Isolatiespecialist organiseert speciaal voor zijn relaties,op onderstaande datums, een bijzonder netwerk event 'Kennis is Kracht'. Samen met producent Mulcol zal SIG kennis, ervaring en nieuwe inzichten m.b.t. passieve brandwering met u delen.

 • PAROC Calculus vernieuwd 29-5-2018
  Image title

  De nieuwe onlineversie van PAROC Calculus is gepubliceerd. Dankzij een aantal nieuwe functies en een vereenvoudigde gebruikersinterface kunt u het rekenprogramma probleemloos met elk apparaat gebruiken.


 • Gewijzigde levertijden Paroc 26-4-2018
  Image title
  Wegens onderhoudswerkzaamheden aan bepaalde productielijnen bij Paroc zijn er vanaf 2 mei 2018 aangepaste bestel- en levertijden.  Deze lijn heeft impact op de productie van alle gaasdekens,  matten en platen, ook op de gecoate exemplaren.

  Wij verzoeken u hier rekening mee te houden bij het plannen van uw orders.


 • Wijziging aanbod Rockwool SeaRox WM620 30-3-2018

  Door het sluiten van een productielijn bij Rockwool zal de SeaRox WM620 vanaf heden beperkt leverbaar zijn in de voor u bekende maten.  Zodra deze voorraad op is zal de SeaRox WM 620 alleen nog geleverd kunnen worden in dikte van 45 mm.
 • Gratis slagroomtaart bij uw eerste bestelling in onze vernieuwde webshop! 26-1-2018
  Image title
  Bij uw eerste bestelling online krijgt u van ons een overheerlijke gratis slagroomtaart! *

  Online bestellen via de webshop levert u o.a. de volgende voordelen op:

  - Snel en makkelijk artikelen vinden en bestellen
  - 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar
  - De met u afgesproken prijzen worden getoond
  - Volledig inzicht in uw orderhistorie, openstaande orders en facturen
  - Uitgebreide product- en voorraadinformatie


 • Gratis trigger gun bij Speedline Powerspray 19-1-2018
  Image titleBij afname van 1 doos à 12 stuks Speedline Powerspray lijm spuitbussen ontvang u een gratis trigger gun.

  Met deze trigger gun verandert een spuitbus in een handomdraai in een spuitpistool. Hierdoor wordt de bus gemakkelijker om vast te houden, heeft u betere controle over uw werk en worden de vingers niet meer vermoeid!

  De Speedline Powerspray lijm is een universele toepasbare contactlijm voor diverse toepassingen met een lichte hittebestendigheid (stoffen, leer, polyether, hout, MDF spaanplaat en multiplex, onderling verlijmd of op zichzelf).

 • SIG Technische IsolatieSpecialist complementeert kennisaanbod en assortiment 12-1-2018
  Image title

  Brandveiligheid is een kennismarkt


  SIG Technische Isolatie is momenteel voor de Nederlandse en de Belgische markt druk bezig met complementering van het brandveiligheidsassor-timent en hogetemperatuurisolatie. Investeringen in de productielocatie Waalwijk maken binnenkort ook het leveren van brandwerend plaatmateriaal op maat mogelijk. 
 • Laat platen op maat zagen voor uw project 12-1-2018
  Image titleSinds kort beschikt SIG Technische IsolatieSpecialist over een computergestuurde zaagtafel waarmee diverse (plaat)materialen op elke gewenste maat gezaagd kunnen worden.
 • Rockwool ProRox pijpschalen vernieuwd om kans op CUI te minimaliseren 3-11-2017
  Image title

  Corrosie onder de isolatie (Corrosion Under Insulation - CUI) is een groot probleem binnen onze markt. Dit kan namelijk leiden tot hoge kosten en risico's en het probleem doet zich voor onder alle soorten isolatie. Deskundigen van NACE zijn het er echter over eens dat de minste hoeveelheid corrosie optreedt bij een product dat het minste water bevat en het snelste droogt. Hierop gebaseerd heeft Rockwool concentrisch gewikkelde ProRox-pijpschalen met WR-Tech ontwikkeld om de kans op CUI te minimaliseren. Deze innovatieve waterafstotende bindmiddeltechnologie absorbeert minder water, droogt sneller, is duurzamer en bevat een laag gehalte van in water uitwasbare chloride.
 • Nieuw: Rockwool Teclit: dé oplossing voor koude-isolatie 10-6-2017
  Corrosie en condensvorming voorkomen? Warmteverlies beperken en energie besparen? Snel te verwerken en ook nog eens vijftien jaar garantie? Het kan allemaal met Rockwool Teclit: de nieuwste innovatie op het gebied van koude-isolatie. 

 • Online inkopen: sneller, efficiënter en met veel extra’s 16-12-2016
  Waar wordt de klant blij van? Dat is het uitgangspunt van de vernieuwde webshop van SIG Technische Isolatiespecialist. “Online bestellen is misschien even wennen, maar met je eigen account kun je er zoveel meer uithalen dan alleen het materiaal dat je voor een klus nodig hebt,” aldus manager e-commerce Rick van de Ven. Hij zet de voordelen op een rij.
 • Prijswijzigingen 2017 2-12-2016
  Zoals eerder gecommuniceerd willen wij u informeren over de reeds verwachte prijswijzigingen die bekend zijn. Deze prijswijzigingen zijn gebaseerd op de informatie die wij van onze leverancier hebben ontvangen en gelden voor het gehele assortiment van de betreffende leverancier, tenzij anders vermeldt.
 • Onze webshop is vernieuwd. Nu nog meer voordelen voor u! 20-9-2016
  De website van SIG Technische IsolatieSpecialist is vandaag voorzien van meer en nog betere functies.
Laden
Laden